VA – Blackmore's Castle A Tribute to Deep Purple & Rainbow

Elke zichzelf respecterende coverband heeft een nummer van Deep Purple op het reportoire staan om de tent op de kop te zetten. Aan “Child in Time” durven de meesten zich gelukkig niet te wagen, maar “Smoke on the Water” kwam bijna zo vaak voorbij dat het bijna vervelend werd. Live zulke nummers spelen gaat nog wel, maar ze vast leggen in de studio is wel andere koek! Dat blijkt deels ook wel op Blackmore’s Castle – A Tribute to Deep Purple / Rainbow. Een band die denkt de loeistrakke en bijna altijd zonder opsmuk spelende Ian Paice te kunnen vervangen door iets neigt richting drums uit een doosje heeft het niet echt goed begrepen. Daar lijdt de uitvoeringen van “Lazy” en “Highway Star” teveel onder, ondanks het verzorgde gitaarspel van Jason Richardson in de eerste en de aardige uitvoering van Winterlong teveel onder. Wel grappig om te constateren dat een gewaagde uitvoering van Rainbows’ “Man on the Silver Mountain” niet hier onder leidt, maar goed op Ritchie Blackmore’s Rainbow zat dan ook niet Paice achter de drumkit, maar Gary Driscoll. Dat scheelt blijkbaar toch? Een beetje verwarrend is het ook wel om, het nederlandse, Arabesque “Stargazer” te horen doen. Daar staat een vrouw achter de microfoon immers en dat is andere koek dan Ronnie James Dio! Verwarrend, maar wel interessant. Al met al zijn gelukkig niet vooral nummers die klakkeloze kopieën zijn van de uitvoeringen van Deep Purple en Rainbow en dat maakt deze Tribute prima beluisterbaar. Op een klakkeloze kopie zit toch niemand te wachten? Daar zijn Best Of… voor.

File: Blackmore’s Castle – A Tribute to Deep Purple / Rainbow
File Under: Aardige tribute

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven