Charalambides – Unknown Spin

Kranky / Konkurrent

Muziek is geluid, maar niet alle geluid is muziek. Wanneer houdt iets op muziek te zijn en is het alleen nog maar een vergaarbak van geluid? Lawaai of ruis? Charalambides tast sinds 1991 de grenzen af van muziek en ruis. Tom en Christina Carter maken, soms vergezeld van derden, verstilde bijna angstig makende… tja wat eigenlijk? Muziek toch wel. Unknown Spin is het resultaat van sessies die het duo Carter gehouden heeft met Heather Murray en was oorspronkelijk alleen maar beschikbaar via hun eigen label, maar komt dankzij Kranky binnen ieders handbereik. Maar of iedereen hierop zit te wachten? Nee, dat niet. Niet veel mensen zullen de beklemmende engelachtige(?) klanken van Carter en Murray “Skin of Rivers” of uit de andere drie nummers verdragen en af zullen doen als ruis of gemurmel. Laat staan dat ze de breekbare mix van geïmproviseerde akoestische en elektrische gitaren kunnen verdragen of zelfs waarderen. Het lijkt allemaal los zand en op goed geluk op plaat gezet misschien, maar ondertussen is het als je het toelaat én verdraagd rustgevend en verslavend tegelijk. Pijn aan je oren van de ronddolende noten van de ene en hypnotiserend door de aanhoudende melodie van de andere gitaar. Voor velen ruis en irritant, voor enkelen muziek en boeiend.

File: Charalambides – Unknown Spin
File Under: Avantgarde

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven