Bang Gang – Something Wrong

Ligt die gozer nou dood op de grond? Of is hij net afgewerkt door de naakt weglopende dame in een Bang Gang . Waarom heeft hij dan kleren aan? Waarom heeft zij zich niet weer aangekleed? Waar zijn de andere vrouwen? Of mannen? Waarom heeft hij wel kleren aan? Niets dan vragen. Het is misschien een rare manier van wegdromen, maar het gebeurt voor je er erg in hebt tijdens het luisteren naar Something Wrong en met zo’n hoes is deze kant op wegdromen misschien ook helemaal niet raar. De muziek van de IJslandse dromer Bardi Johannsson leent zich er ook uitstekend voor. Kalm kabbelt Something Wrong door het IJslandse landschap en doet onderweg Air, Massive Attack aan en dartelt met een bloem in heur haar langs sixtiespop om vervolgens even in een stroomversnelling te komen bij het Grandaddy Landscape en daarna rustig haar weg te zoeken en te vinden naar de zee. Something Wrong kun je net zo eenvoudig benoemen tot parel van droompop vol diepgang of als een slaapverwekkend brave Cd. Vrijwel continu balanceer je vol twijfel tussen deze twee, maar bij het intro van de cover van “Stop, In The Name Of Love” zul je weten of het een glimmende parel of een doffe knikker is voor je oren. Vind je het niets? Dan geeft Bardi ons gelukkig een goedbedoeld advies over hoe hij hier over denkt.

File: Bang Gang – Something Wrong
File Under: Droompop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top