Soda P – Downbuilt

Om te groeien als band moet je niet alleen maar rondhangen in je oefenruimte op vaste avonden in de week. Daarvoor moet je ook de bühne op. En liefst veelvuldig. Maar ja om veel op een podium te kunsten te kunnen vertonen is het toch wel een groot pré als je een goede plaat achter de hand te hebt en een goede plaat afleveren lukt beter als je veel op het podium gestaan hebt. Zie daar een probleem. Er zijn nogal wat bandjes die jarenlang ronddolen in deze vicieuze cirkel en er niet uit weten te breken. Soda P is dat wel gelukt. Green Lizard zag het potentieel van deze Amsterdammers (maar van oorsprong IJmonders), trok ze uit hun cirkel en zette ze 25 optredens lang in hun voorprogramma. En zie daar het werpt zijn vruchten af: Downbuilt staat als een huis. Strak, hoekig en eigenwijs en blij vlagen zelfs briljant. Messcherp gelegd door Corné Zwetsloot (Seesaw). Beetje emo, beetje indie, beetje post-rock, in ideale mix. Fireside, Karate, Fugazi in het achterhoofd. En Blonde Redhead waar hij zo graag een keer met haar naar toe zou willen, ondanks dat het over is. Dat wordt wel een eindje reizen. Londen is het minst ver weg volgende maand. Misschien komt het dan nog weer goed? En laat haar vooral ook Downbuilt horen, want dat voelt goed.

File: Soda P – Downbuilt
File Under: Emo post-rock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven