From Monument To Masses – The Impossible Leap In One Hundred Simple Steps

Weet je nog wat je aan het doen was op het moment dat de vliegtuigen zich boorden in de Twin Towers? Het grootste deel van Nederland was gewoon aan het werk. In Amerika was het een ochtend als alle anderen. Zo begint The Impossible Leap In One Hundred Simple Steps de tweede plaat van From Monument To Masses dan ook een rustig (aan Eddy van Halen refererend) pingelend gitaartje dat je leidt langs het geblaat van verschillende radiostations. De onstuimige drums en gebrul die het gitaartje bijvallen zijn de voorbode van de paniek die volgen op het instorten van het WTC. De FMTM-leden laten hun stem weinig horen, maar gebruiken opnamen van anderen om hun (links) politieke standpunten duidelijk te maken. Ze ondersteunen deze registraties van onder andere Malcolm X en Bush door een opzwepende post-rock mix met flarden hardcore en jazz. Soms ook aan Rage Against The Machine zoals in “The Spice Must Flow”. Rauwer en wispelturiger dan Explosions in the Sky en GYBE!, maar wel enorm opwindend en meeslepend door het grotendeels loslaten van vaste patronen. Momumentale plaat, maar niet voor de massa.

File: From Monument To Masses – The Impossible Leap In One Hundred Simple Steps
File Under: Post9-11Rock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven