Spinvis – Nieuwegein aan Zee

Excelsior

Over Spinvis zullen sommige mensen het wel nooit eens worden. Wie zegt ‘gaat wel’ wanneer naar een mening over Spinvis wordt gevraagd, heeft nooit goed geluisterd. Vindt je hem briljant, dan ben je blij met zowel de CD als met de DVD Nieuwegein aan Zee. De CD is een mooi verzamelaarsdingetje, gevuld met live-opnames, een lastig te verkrijgen song (“Een nagemaakte gek”), de uitgewerkte tune van de tv-serie Najib en Julia (“Het laatste wonder”) en “Kindje van God”, oorspronkelijk bedoeld voor de 3voor12-site. Daarnaast vindt de fan een live registratie van het Spinvis Ensemble. Erik de Jong heeft als ware hij de nederlandse Ry Cooder een blik bejaarden opengetrokken en deze aangevuld met muzikanten uit zijn eigen omgeving (dixit de Spinvis-hater). En inderdaad, verzucht de fan, zovaak draai ik die live-opnames nu ook weer niet. Leuk, het Belgische Lais dat de vocalen doet bij Astronaut, maar vooral als je er bij was. De DVD, daar heeft de fan meer aan. Die vindt naast een documentaire over het verschijnsel Spinvis een Fundgrube aan plaatjes, clips (waaronder spontaan toegestuurde kunstacademieprodukten) en rariteiten. En voor ieder ander is er de documentaire: Spinvis verklaard, ook voor leken en mensen die dezenuwen krijgen van zijn teksten en de muziek onzinnig gefrobel vinden. Of eclectisch, maar voor de Spinvis-haters zal dat hetzelfde zijn.

File: Spinvis – Nieuwegein aan Zee
File Under: Meer voor in de DVD-kast, dan voor in de platenkast

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top