Cipher – No Ordinary Man

Iemand de file No Ordinary Man al gezien? Niet? Nou afgaande op de soundtrack van deze film, ingespeeld door Cipher, moet het wel een prachtige sfeervolle film zijn. Oh nee, even nazoeken bij Allmovie leert dat No Ordinary Man helemaal geen film is! Had toch zo maar gekund, want daarin vindt Cipher, met aan het roer blazer Theo Travis (die behalve een stapel solo-cds ook bijdroeg en toerde met onder andere No-Man, Gong, DJ Krush en Porcupine Tree) en Dave Sturt (Jade Warrior), wel haar oorsprong. Ze zijn regelmatig op tour door, vooral, Engeland en voorzien dan jaren 20 films van onder andere Hitchcock en Murnau van muziek. Op No Ordinary Man worden Travis en Sturt bijgestaan door Porcupine Tree-leden Steven Wilson en Richard Barbieri en op de enige niet geheel instrumentale track door hebreeuwse zang van rabbijn Gaddy Zerbib. In een script dat opgedeeld is in negen scenes, die qua sfeer in het verlengde liggen van de muziek van Brian Eno, gaan het koperblaaswerk van Travis en de fretloze bas van Sturt de strijd met elkaar aan, waarbij het schimmig blijft wie nou wie te grazen probeert te nemen. Langzaam sluipt de plaat toe naar climax in de vorm van de prachtige titeltrack, maar een piano opduikt als derde hoofdpersoon die je in verwarring laat over de werkelijke afloop. Nu nog een regisseur vinden die de muziek gaat voorzien van een gelijknamige film.

File: Cipher – No Ordinary Man
File Under: Ambient Soundtrack

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven