Orquesta Del Desierto – Dos

Trek de Corona’s (liefst de halve literversie) maar uit de koelkast en ontdoe ze van hun kroonkurk. Het is weer feest in de woestijn! Of, beter misschien, in de oase. Orquesta Del Desierto heeft namelijk haar tweede CD, Dos uitgebracht. En ook al suggereert deze naam misschien een hoog stonerrock gehalte en versterken namen als Pete Stahl (Wool), Dandy Brown (Hermano) en Mario Lalli (Fatso Jetson) dat idee alleen maar (Alfredo Hernandez (Kyuss) erbij had het nog erger kunnen maken, maar die speelde alleen mee op de eerste CD), toch hebben we hier echt niet te maken met moddervette zompige gitaren en het schroeiende geluid van de woestijn. Orquesta Del Desierto pakt het allemaal een stuk luchtiger aan. Dos opent zelfs latinopercussie en smakelijk Tiajuana Brass-achtig blaaswerk in “Living Without Colour” en lardeert ook andere nummers hiermee. De ongedwongen nummers vol rustig groovende, grotendeels akoestische, gitaren en de relaxte, een beetje op Masters of Reality‘s Chris Goss gelijkende zang, maken Dos tot een ideale plaat voor een avond aangenaam vertoeven in de oase met een koude fles Corona na een dag van verschroeiende hitte in de woestijn. Wat doen we nog in dit kille miezerige weer hier in Nederland?

File: Orquesta Del Desierto – Dos
File Under: Coole Corona Rock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven