Ole Lukkoye – Dream of the Wind

Als een band onderdeel uitmaakt van de ‘ondergrondse’ muziekscene in Rusland, hoe groot is dan de kans dat je er ooit wat van zult lezen/horen hier in Nederland? Klein. Kleiner misschien nog wel dan de kans dat je een bandje van de Silent Minority Sampler met Nederlandse underground zult horen in Rusland. Ole Lukkoye heeft als nadeel ook nog eens dat hun website alleen maar in het Russisch is. Daar wordt je ook niet veel wijzer van. Toch is hun compilatie van muziek uit de jaren 89-91 die uitgebracht is onder de titel Dream of the Wind zeker de moeite waard om eens op te snorren. Zou je dat niet erbij verteld worden dan had je dat tijdsinterval overigens nooit geraden. Dream of the Wind klinkt namelijk aardig tijdloos of, beter misschien, pikt t.o.v. de opnamemoment invloeden uit zowel heden als toekomst. Jaren 80 keyboards (Simple Minds-geluid in “China”), opzwepende gekte a lá het Finse Circle (“Ikar’s Flight”), maar ook flink wat art-rock-trekjes (uit de ruif van Faust). Dream of the Wind weet op knappe wijze ambient te combineren met experiment en etnische invloeden, wat maakt dat je bij elke draaibeurt weer nieuwe ontdekkingen doet. Eigenlijk zijn dat de leukste plaatjes, want die blijven spannend en vervelen niet snel.

File: Ole Lukkoye – Dream of the Wind
File Under: From Russia…….with love

Een reactie

  1. robbo

    aleen te zeggen….ik heb een aantaal van hun albums die alemaal “brilliant” zijn.er zijn nog zeker meer van dit sort bandjes die weinig bekend zijn buiten de grenzen van hun eigen land! hier denk ik ook bijvoorbeeld aan Korai Orom uit Hongerije.. Leuke site van jullie! ik gaat nu die bands u over schrijft natrekken om te kijken of er wat te genieten valt… wij (mijn vrouw en ik) zijn gek op wereld muziek dat een beetje apart is.. groetjes 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven