Last Days Of April – If You Lose It

Oei! If You Lose It is er eentje uit het hokje emo-lite en dan wordt het oppassen. Want emo-lite wil ook nog wel eens een zak gebakken lucht blijken te zijn. Of een ballon die langzaam leegloopt en nutteloos achterblijft. Last Days of April begeeft zich op het randje. Je voelt een album lang de naald af en toe zachtjes de spanning verhogen. En de ballon blijft net heel bij If You Lose It. En daar heb je het ook mee gezegd. Vederlichte vocalen die hangen ergens tussen The Fire Theft’s Jeremy Enigk en Dinosaur JR’s J Mascis, maar missen de spanning en intensiteit van deze twee. Net als de liedjes. Deze zijn gewoon domweg niet zo goed als op voorgangers Ascend to the Stars, laat staan als op Angel Youth of Rainmaker. Daar kan de productie van Per Gunnerfeldt (Fireside) ook niets aan veranderen. Misschien is hij er zelfs wel de oorzaak van dat de plaat wat minder is dan zijn voorganger, want ook productietechnisch vind ik If You Lose It een beetje vlak al zou je ook kunnen horen dat Gunnerfeldt veel open ruimte laat als je het positief wilt zien. Dromerig kabbelen de nummers langs je heen en zijn bijna allemaal te flets van kleur. Daar veranderen de van tijd tot best catchy gitaartjes niet zo heel veel aan helaas. Last Days of April staat op het randje, rechts ligt nog één mindere plaat en dan volgt het ravijn, links liggen mooie voorgangers. Heren hier is een landkaart. Links aanhouden en andere route uitstippen. Dan komt het wel weer goed.

File: Last Days Of April – If You Lose It
File Under: Emo-lite

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven