VA – Stop me if you think you've heard this one before

Ik was ongeveer 12 jaar toen het Britse onafhankelijke platenlabel Rough Trade geboren werd. Inmiddels is deze muzikale zoon alweer 25 jaar oud. De opa’s en oma’s zeiden: “Wat ben je groot geworden.” “Dit kun je wel zeggen als je meer dan 1000 albums van uiteenlopende artiesten uitgebracht hebt. Tijd voor een feestje dus,” vulden pa en ma aan. “Ja, ik ga dit vieren met een speciale cd,” zei de zoon zelf. “Ik geef hem dan als titel: “Stop me if you think you’ve heard this one before.” Dit is een song van een oud vriendje van mij, The Smiths. Ik nodig mijn vrienden en vriendinnen van nu uit om muziek van mijn oude makkers te gaan spelen.” Aldus geschiedde in huize Rough Trade. Ikzelf bleek de familie door de jaren niet goed genoeg gevolgd te hebben. Het was dus een prima gelegenheid om bij te praten. Ik kende wel een aantal oude vrienden, zoals The Strokes, Aztec Camera, Robert Wyatt en The Fall. Young Marble Giants, Ivor Cutler en The Clean waren mij echter totaal onbekend. De nieuwe vrienden, zoals Eastern Lane, Adam Green, The Hidden Cameras, Belle and Sebastian en British Sea Power kende ik wat beter. Toch had ik ook hier steken laten vallen bij: Mystic Chords of Memory, Alasdair Roberts, The Detroit Cobras en The Fiery Furnaces. Het was dus veel handen schudden op deze cd. Het resultaat mag er zijn. Het klinkt als een kwalitatief sterk geselecteerd feest waar je zeker bij geweest moet zijn. Let erop dat je niet teveel entree betaald, want hij is vriendelijk geprijsd. Dat mag ook wel, want een eerste kennismaking vraagt vast om nadere inspectie. Je zult dan het geld nog hard nodig hebben.

File: Various Artists – Stop me if you think you’ve heard this one before
File Under: Feestje met oude en nieuwe vrienden van Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven