VA – More Than A Woman Female Artists Covered By 19 Male Bands

xx, Ik zou je willen sluiten in mijn armen (Traanbuisjes testen zoals Whip doet met hun “Oh babe, it ain’t no lie”) Je met mijn liefde verwarmen (terwijl Kid Dakota geil bijna Marilyn Manson achtig Madonna’s “Get Into The Groove” speelt) Een goed gevoel dat gloeit van binnen (zo warm als ik het krijg van de beklemmende versie van “Venus as a Boy” van Coparck) Daar kun je wel iets bij verzinnen (terwijl Frost Parade “Walk Like An Egyptian” doet denk ik toch stiekem even aan Susanna Hoffs) Want nu is het ervan gekomen (Club Diana laat “Fernando” klinken als nooit tevoren) Dat ik van je blijf dromen (“Family Affair” is geen R&B, het is lo-fi-pop liedje van King Me, dat Mary J Blige tot een hit maakte) Beelden die altijd door mijn hoofd zullen schieten (Dolly Parton’s Jolene, klinkt droeviger dan de droefste regen bij Sin Ropas) Waar ik dagen, maanden, jaren van kan genieten (Langer dan Telefunk‘s plastieken versie van “Rapture”) Dat is wat ik je wil vertellen (Zacht in je hoor fluisterend, als Mist intieme “At Seventeen”) Vragen hoef je me dan ook niet meer te stellen (Stuur me liever een postkaart met liefs van Blimey!) Zo zie je maar dat wonderen nog steeds bestaan (Een (h)eerlijk verruwde versie van “Clouds Across the Moon” bijvoorbeeld) Anders had ik niet voor je gestaan (en had ik “Sweetheart Fever” en “Someone Loves you honey” van Düne en Talma niet nodig gehad om je te overtuigen) Zie dit gedicht als een stille wenk (Zo gaat dat “These Days”, zegt Domotic tussen de bliepjes door) En accepteer alsjeblieft dit geschenk (Mooier dan Raskolnikov “Glorybox” doet kan ik het niet maken) Of je dit gedicht mooi vindt zal ik misschien nooit weten (Vast mooier dan Pfaff‘s “Love is a Battlefield” en misschien wel net zo mooi als Lawn dat lo-fi gaat in “Fast Car”) Maar dat ik van je houd mag je nooit vergeten (en de liefde met je wil bedrijven op het ritme van Jaap Boots Zonder Kleren om daarna in slaap te doezelen met “Dougnut Song” door David-Ivar Herman Düne zachtjes kabbelend op de achtergrond ) xy

Zo’n gedicht kun je natuurlijk zelf ook genereren, de begeleidende muziek van de Cd “More Than a Woman” zul je zelf moeten kopen, maar is goedkoper dan een bosje rozen en gaat langer mee.

File: More Than A Woman – Female Artists Covered By 19 Male Bands
File Under: Houdbaar valentijnsgeschenk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top