The Stilettos – 12 Cuts

Een bandnaam zegt soms al veel. Als er “The” voor de naam staat verwacht ik iets ruigs. Als de band zelf dan ook nog “Stilettos” heet dan moet het nog wel ruiger zijn. The Stilettos stellen hierin niet teleur. Deze Nederlandse band maakt zogeheten punkrock met naar eigen zeggen muzikale referenties naar 69 Charger, The Skidmarks, Green Hornet en New Bomb Turks. Als je deze bands kent zit je inderdaad behoorlijk in de richting. De drie heren brengen heftige gitaarriffs ondersteunt door opzwepend rammelende drumpartijen. Hier overheen wordt de zang geschreeuwd. Dit klinkt wat over de top. De stembanden van zanger Armand zouden hier wel eens niet heel erg blij mee kunnen zijn. Er wordt gelukkig wel een extra dimensie toegevoegd aan de nummers door het gebruik van achtergrondvocalen en soms een heerlijk dampende bluesharp. De nummers liggen over het algemeen goed in het gehoor en gaan recht op hun doel af. Precies zoals het bedoeld is dus in het genre. Het is echter al wel vaker gedaan, en misschien ook wel beter. Dit maakt de cd met 12 cuts (nummers) een kleine 25 minuten lang voorspelbaar gemeen. Live kon alles echter wel eens op zijn plaats vallen. YeahYeahYeahYeah!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top