Wealthy Beggar – Roxxx In The Disco

Lekker is dat. Je hebt een recensie geschreven over een Cd, houd je netjes aan de jezelf opgelegde hoeveelheid van 300 woorden (maar liever 200), maar besluit deze toch maar te schrappen. Voor de grap had ik bij Roxxx in the Disco de eerste full-Cd van Wealthy Beggar namelijk een stukje gemaakt dat alleen maar bestond uit een opsomming van referenties. Oftewel elk nummer met daarop volgende de bandjes waar je aan moet denken tijdens het luisteren. Met groot gemak kom je dan tot 200 woorden. Toch doe je ondertussen Roxxx In The Disco wel te kort. Want Roxxx In The Disco is daar namelijk toch wel een tikkie te goed voor. Toch blijft het wonderbaarlijk hoe Wealthy Beggar de hele keuken overhoop haalt en hier mee wegkomt. In de twaalf gangen schotelen ze je net zo gemakkelijk King’s-X-achtige koortjes (“Sweet Kerosine”) als disco (“Single”) voor. En tussendoor wordt ook nog eens Foo Fighters (“Wonderful Thing”) als Rembrandts met een vleugje soul (“Reminder”) van stal haalt. Je snapt het al, Wealthy Beggar laat zich niet in een hoekje drijven en eigenlijk is dat nou ook juist het leuke aan deze Tilburgers met de Nederlands kampioen luchtgitaarspelen in de gelederen. In bijna elk nummer van Roxxx in the Disco zit wel een verrassende inventieve wending die je niet aan ziet komen en dat houdt de luisteraar scherp. En zijn die wendingen er niet dan dan blinken de liedjes wel uit in mooi gearrangeerde uitgesponnen harmonieën zoals in “Virginia” en “Leave California”. Kortom: van alles wat en ook nog eens van constant hoge kwaliteit.

File: Wealthy Beggar – Roxxx In The Disco
File Under: Potpourri rock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top