The Frames – Set list

“The Irish are the blacks of Europe, Dubliners are the blacks of Ireland, and the North Siders are the blacks of Dublin … so say it loud ? I’m black and I’m proud!”. Klinkt je dat bekend in de oren? Dan heb je vast de film The Commitments gezien en dus ook de roodharige zanger/gitarist Glen Hansard van The Frames. Niet bekend? Dan morgen snel even naar de video(of dvd-)theek. Is namelijk verplichte kost. Loop dan gelijk even door naar de platenzaak om kennis te maken met the Frames door deze live-Cd, Set List, te kopen. Hun laatste studio album For the Birds, dat overigens deels geproduceerd werd door Steve Albini, kan ook, maar de beste manier voor The Frames om je zieltje voor zich te winnen is toch wel op het podium. Deze live-Cd opgenomen in Dublin spettert je speakers uit. Het mega-enthousiaste thuispubliek (30.000 man) zingt de liedjes stuk voor stuk luidkeels mee. Wij Nederlanders weten wel hoe luidkeels dat is, want we komen die zingende Ieren ook wel eens tegen bij andere gelegenheden. Set List is een dwarsdoorsnede van de Cd’s die the Frames sinds 1992 uitgebracht hebben. Gepassioneerd brengen ze hun aanstekelijke mix van rock met traditionele Ierse folk-invloeden. De subtiliteit van For the Birds mist misschien een beetje, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de energieke performance en dat is voldoende om je ervan te overtuigen the Frames de volgende keer zelf live te gaan aanschouwen.

File: The Frames – Set list
File Under: Game, Match, Set list

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven