After Forever – Invisible Circles

Het leven van een kind vandaag de dag is niet gemakkelijk. Te vaak komt het voor: gescheiden ouders, het ongewenste/ongeplande kind zijn of ouders die zich drukker maken om hun carrières dan om hun kroost. Blootgesteld worden aan teveel zaken die je als kind nog niet hoort te zien, dankzij vooral internet en TV. Sander Gommans, naast zanger van After Forever ook leraar, ziet het dagelijks gebeuren. After Forever besloot er een hele cd aan te wijden. Na twee succesvolle albums en een ietwat minder geslaagde mini-cd brengt After Forever de langverwachte en lang van tevoren aangekondigde nieuwe CD uit, Invisible Circles. Hoewel het album nog duidelijk de “After Forever”-sound heeft, heeft de band, na het verlaten van Mark Jansen (Epica), een nieuwe weg ingeslagen. Het geluid gaat meer richting de power metal en minder naar de gothic metal. Ze hebben zelf de term “New Wave Of Dutch Heavy Metal” gekscherend laten vallen. Floor Jansen gebruikt nieuwe zangstijlen, Sander Gommans grunt als nooit tevoren en zelfs Bas Maas (de vervanger van Mark Jansen) zingt vrolijk en zuiver mee op “Reflections”, een aangename verrassing. De gesproken teksten tussen de nummers door vind ik iets minder geslaagd, maar daar zal ik langzaam maar zeker wel aan wennen, terwijl het album verder groeit en groeit en groeit. Oei!

File: After Forever – Invisible Circles
File Under: NWODHM
File Audio: [ Beautifull Emptiness ] [ Eccentric ] [ Two Sides ]

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven