At The Close Of Every Day – The Silja Symphony

Ik heb er bewondering voor dat er gezinnen zijn die kinderen in hun midden opnemen die niet uit een warm nest komen. Deze een veilige haven bieden en opvangen als ware het hun eigen kinderen. Mits het goed gaat. Hoe pijnlijk moet het zijn als het niet goed gaat en de kinderen gaan zwemmen en verzuipen. Dan voel je je knap machteloos en radeloos. Zo moeten de boten die toesnelden toen de Estionia binnen extreem korte tijd zonk zich ook gevoeld hebben. De Mariella, Silja Europa en Silja Symphony arriveerden achtereenvolgens bij de boot en probeerden de mensen te redden die de Estionia trachtten te ontvluchten. De drie konden door het extreme weer niet eens hun reddingsboten laten zakken om de mensen te redden en zagen velen machteloos voor hun ogen verdrinken. Zo’n beeld blijft je je hele leven bij volgens mij. Het is kil en naar om de feiten opgesomd te zien en daar bijna geen emotie in terug te lezen. Dan kun je beter The Silja Symphony van At The Close Of Everyday luisteren en je mee laten zuigen door de kracht van hun muziek en hun poging om het gebeurde te beschrijven en troost te bieden. Een indrukwekkend album. AtcoE biedt een ieder die zoekt naar warmte en geborgenheid zijn eigen plekje op deze plaat. Ik heb er bewondering voor dat er bands zijn die dat tot doel stellen én er ook nog in slagen.

File: At The Close Of Every Day – The Silja Symphony
File Under: Indrukwekkende troostplaat

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven