Merzbow & Pan Sonic – V

Muziek is een prachtige liefhebberij. Je kunt er uren over lullen en vrijwel iedereen heeft er verstand van, dan wel een mening over. En iedereen houdt ook weer van wat anders en dat maakt de discussies alleen maar mooier. Echter, in die grote diversiteit der muziekwereld worden producten uitgebracht waarvan ik denk: “dat koopt toch niemand”, maar dan blijkt er toch altijd wel een R’n B’er, Skihutter, Rhinestone Cowboy of Death Metaller geïnteresseerd te zijn. To name a few. Maar, al luisterend naar V, het resultaat van het samenwerkingsverband tussen Merzbow en Pan Sonic, dat nu op de markt hebben gebracht, begin ik me toch af te vragen:”voor wie zouden ze dit bedoeld hebben?” Het is een registratie van een concert uit 2002, waarin de meester van de noise (Merzbow) aan de slag gaat met de meesters van de minimale techno (Pan Sonic). Het eindresultaat is een 68.18 durende improvisatie (68.18 is ook de titel) dat inderdaad keurig tussen het werk van Pan Sonic en Merzbow inligt, maar waar Merzbow fans meer in zullen vinden dan Pan Sonic fans. Het glijdt, het kabbelt, het ruist langs sonische hoogten en diepten, maar mist de pulserende beat dat het werk van Pan Sonic zo goed te verteren maakt. Het eindresultaat is iets dat best geinig is om eens naar te luisteren. En waarschijnlijk was het ook een geweldige avond daar in Victoriaville. Maar de vraag blijft: wie betaalt er nu 20 euro voor ruim 68 minuten gestructureerde ruis…

File: Merzbow & Pan Sonic – V
File Under: Hoe zoetjes kabbelt de noisegenerator…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top