Thom Revolver – One of the boys (EP)

Wat voor muziek maakt een twee meter lange goth die eerder furore maakte door boeken te publiceren en filmscripts te schrijven? Ik zou het ook niet geweten hebben, maar het doomy sfeertje dat in zijn boeken opgeroepen wordt, klinkt behoorlijk contrasterend met de muziek die hij maakt. Hoewel? In eerste instantie klinkt One Of The Boys van Thom Revolver als een geupdate variant op jaren tachtig acts als Duran Duran of The Human League. On speed, dat wel. Of met een andere drug die alles jachtiger, gevaarlijker en smeriger doet lijken. Als ik de bio van Thom Revolver mag geloven, maken ze tegenwoordig electronic glampop in plaats van electronic trashpunk. Het zal, maar zo onschuldig en lieflijk glampop mag klinken, zo vunzig begint One Of The Boys na een paar keer draaien te worden. En dat zal ongetwijfeld voor een deel komen doordat ik toevallig de boeken van voorman Thomas van Aalten gelezen heb – wat u ook zou moeten doen, of u deze plaat van nu zulot gaat draaien of niet -, maar ook door de onderhuidse kriebel die deze EP mij bezorgt.

File: Thom Revolver – One of the boys (EP)
File Under: Fucked Up Glam
File Audio: [ One of the Boys ] [ Veronica ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top