Blues Brother Castro – Flirt

“Weet jij nog een leuke band om het voorprogramma te doen van Green Hornet en niet echt uit de toon zal vallen bij hun intense en gedreven act?”, vroeg de programmeur van Kultuurhuis Bosch. “Poeh, dat wordt vast lastig vrees”, zei ik hem. Ik kende Green Hornet alleen van plaat en hun live-reputatie van “The Soul!! The Trash!! The Fury!!” slechts horen zeggen, maar als alleen de helft ervan waar zou zijn, dan nog zou het lastig worden voor een bandje om daar niet flets bij af te steken. “Maar, probeer Blues Brother Castro eens”, zei ik hem toen. “Hun bijdrage (“Flirt”) aan die eerste Silent Minority Sampler sprong er wel uit met hun aanstekelijke puntige gitaarrock.” Dat bleek, bij controle ter plekke, dus nog te zijn ook. Sterker nog, misschien vond ik hun optreden in Bosch nog wel leuker dan dat van Green Hornet! Het was allemaal beter gedoseerd. Op de EP Flirt komt het allemaal misschien net iets minder ruig over dan op podium, maar het smaakt wel naar meer. Het is dan ook goed om te horen dat BBC op dit moment werkt aan een volledige Cd die vast ook vol komt te staan met energieke gitaarsongs als “Flirt” en “Peso Cubano”. Beetje in de geest van the Pixies, met het klagerige van Dinosaur Jr. denderen de vijf eigengereide tracks uit je speaker. In de geest van the Pixies hebben ze ook maar een bassiste die ook nog eens kan zingen. Tja, mijn zegen heb je dan.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top