Ghinzu – Blow

Ik zat er al een tijdje op te wachten. Op de plaat die Muse zou laten horen dat bombast best kan, maar dat je het niet moet overdrijven en die de Antwerpse muziekmaffia bewijst dat eigenwijsheid en snoepen uit de honingpot van dEUS en consorten niet slecht is, maar een meer eigen smoel ook wel zo verfrissend kan zijn. Het bandje dat speelt op de veerboot van Oostende en Dover. Enter: Ghinzu! De meest dronken en geschifte barband van de crew van Stena Hill. Wegens gekte van de boot geknikkerd, maar intussen wel alle invloeden van beide landen tot zich genomen en deze versmolten tot een kekke tweede plaat. Enter: Blow. Het blijft overigen niet alleen bij Muse-bombast en Antwerpse eigenwijsheid. Vanuit Albion namen ze ook de catchy post-punk mee zoals the Coral dat zo fijn kan, “Do You Read Me” klinkt ook zo aangenaam fris en rommelig. Ook Ikara Colt kwam mee als verstekeling. Vanuit de Belgische kade gaan de opgedoekte Evil Superstars (de Mauro Pawlovski-gekte) mee als keurig betalende passagier (is dat verdacht of wat?). “Jet Sex” lijkt op het eerste oor van Coldplay-achtige onschuld, maar zorgt mooi wel voor rode koontjes bij de aandachtige luisteraar. Ja, het was allemaal een beetje te gezellig wat Ghinzu veroorzaakte op die veerpont. Ga nou weg mensen, dat loopt nog verkeerd af (Heen en weer, heen en weer) Wees nou verstandig mensen!.


mij=Bang!

3 reacties

  1. Eric

    Nederland en Ghinzu schijnt geen gelukkige combi te zijn helaas… oftewel, enkele jaren geleden hebben de heren n.a.v. wat slechte ervaringen verkondigd niet meer naar het Noorden af te reizen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven