Flemming – We Love The Industry

Niet gek voor een Nederlands bandje. Da’s meestal het vernietigends wat je kan zeggen, maar in het geval van We Love The Industry is het zeker niet rot bedoeld. Het geluid en de stuctuur van de liedjes van Flemming leunt zwaar op Britse voorbeelden (ruik ik daar een vleugje Spearmint?), maar het komt het nooit geforceerd over. Het zijn duidelijk liefhebbers! Die liefhebberij valt uiteindelijk ook een beetje in het nadeel van Flemming uit. De liedjes treffen de juiste toon, maar vallen te weinig uit de toon. Ze missen nét dat ene ongrijpbare, misschien wel het Hollandse, wat ze uniek zou kunnen maken. Daarnaast is de zang nogal op de voorgrond gemixt. Dat is op zich fijn voor liedjes waar niet alleen de muziek maar ook de tekst belangrijk is, maar helaas heeft Rutger Van Mourik een beetje een vlakke stem die na een paar nummers wel wat gaat vervelen. Daar help een duet als de Nederlandse Robbie en Kylie met Birgit geen lieve moer aan. Toch is We love the industry best een lekker plaatje. Het luistert lekker weg, het voetje tapt lustig mee op de maat… Volgende keer wat meer pit en het komt helemaal goed!

File: Flemming – We Love The Industry
File Under: Luchtig tussendoortje dat de eetlust niet bederft
File Video: [ Old Boys ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven