Howie Day – Stop All The World Now

Stel nou dat je best een goede kok bent. Je weet op aardige wijze elke dag weer een dagmenu in elkaar te draaien in je restaurant. Het kan dan een slimme zet zijn om er voor te zorgen dat je desserts verschrikkelijk goed zijn en ver boven de grijze massa uitsteken. Grote kans dat ze positief oordelen over je eten als ze er later met derden over praten. Het is tenslotte het laatste wat de mensen consumeren in je restaurant voordat ze de rekening betalen. Gaat zo’n analogie ook op voor Cd’s vraag ik me af? Go with a bang zeg maar? Dat je eerst een stuk of wat degelijke songs voorschotelt aan je luisteraars en vervolgens nog even een tracks toevoegt die ver boven je eigen daarvoor gekapte gazonnetje uitsteken? Bij Howie Day werkt het wonderbaarlijk genoeg wel goed op zijn tweede plaat Stop All The World Now. Het is zelfs een driegangendessert dat je voorgeschoteld krijgt, dus laat je servet maar om tijdens “You & A Promise”, “End Of Our Days” en “Come Lay Down”. Daarin wendt Day zijn invloeden van wijlen Jeff Buckley, Radiohead en U2 het beste aan en voegt daar de Britse slag (Verve!) aan toe. “Ober, het eten was voortreffelijk! Mag ik de rekening?”

File: Howie Day – Stop All The World Now
File Under: Degelijk, met een kek toetje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top