An American Starlet – The Duchess of Hazard

Ze lijken soms te doen alsof ze Emmylou Harris en Gram Parsons in duet zijn, schreef iemand op alt.country-website No Depression. Nou, als je halverwege komt in je pogingen heb je een fantastische plaat gemaakt, denk ik dan. En dat is misschien iets teveel eer voor The Duchess of Hazard. In de basis maakt An American Starlet ook op hun tweede plaat redelijk traditionele alt.country, maar het gevaar van al te gelikt of braaf songsmateriaal wordt op afstand gehouden door te leunen op een indie-traditie die het doet met vuig gitaarwerk en rare hooks. Anders is ook hun geluid, iets dat ook opvalt bij verwante acts als Lullaby for the Working Class: hoeveel instrumenten er ook gebruikt worden, het bandgeluid blijft open en bijna eenvoudig klinken, zelfs met twee zangers in de band. Tweestemmige alt.country is er meer, maar waar Victoria Williams en Mark Olson me vaak het idee geven dat ze een gelegenheidsduo zijn, klinken Liz Green en Ian Parks werkelijk als een twee-eenheid. Ongeveer zoals Emmylou Harris en Gram Parsons dat konden, inderdaad, als een echtpaar dat vergroeid was met elkaar. In dat geval hebben Liz Green en Ian Parks elkaar nog niet zo lang geleden ontmoet, maar al wel verlovingsringen gekocht.

File: An American Starlet – The Duchess of Hazard
File Under: Americana deluxe
File Audio: [ Half a Heart ] [ Starstruck Brother ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven