Linked – Mask Behaving

Geen gras erover laten groeien, gemier met intro’s of ander geneuzel, maar gelijk in het eerste nummer er vol tegen aan en duidelijk maken waar je voor staat. Daar houd ik wel van bij dance-platen. Linked trapt wat dat betreft nog een beetje te voorzichtig af met “Detox” op Mask Behaving, dat ze in eigen beheer uitbrengen, maar dankzij Sonic toch in elke winkel te verkrijgen is. Verderop in “Detox” komt het gelukkig allemaal nog goed en is de voorzichtigheid verdwenen. In het zuigende agressieve vervolg met apocalyptisch einde waarin zanger Geert van Hoesel opgezweept door knetterende breakbeats en een langzaam opholslaand orkest compleet uit zijn dak gaat is ronduit overdonderend. Dat doet Linked goed! Twijfelend tussen The Prodigy en Underworld , maar meestal kiezend voor een smakelijke variant op de eerstgenoemde, met af en toe het getergde van RATM’s Zach de La Rocha doet Linked het eigenlijk uberhaupt een plaat lang erg goed. De strakke rauwe beats (deels uit een drumstel, deels uit een doosje), sound-effects uit de synths en met vervormde zang van dit Tilburgse trio zijn af en toe zelf bijna briljant. Ik krijg visioenen van een stomende volksmassa, want gespeeld vanaf een podium is Linked vast en zeker goed voor een kolkende zaal of festivalweide.

File: Linked – Mask Behaving
File Under: Aggressive Beats voor kolkende zalen
File Audio: [ Detox ] [ Wonderland ] [ Part of me [feat. Kypski]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top