Novastar – Another Lonely Soul

Een productief man is Novastar‘s Joost Zweegers niet. In 1996 won hij de Rockrally, de Grote Prijs van België zeg maar, in 2000 kwam zijn debuut pas en in 2004 komt hij met de op opvolger. Maar die tussenliggende jaren gebruikte hij wel om prachtige liedjes te beeldhouwen. En met succes. Het titelloze debuut verkocht zeer goed en dat zal ook wel weer het lot van Another Lonely Soul zijn. Want op dit album staan ook weer een tiental prachtig gestileerde pareltjes. Muzikale dagboeken noemt Joost Zweegers ze. Dagboekjes die uiteindelijk door de voorzienigheid tot stand kwamen. Een schrijfsessie in de Verenigde Staten liep op niets uit entoevallig kwam Zweegers in contact met Ozark Henry‘s Piet Goddaer, van wie hij ooit het nummer “Sweet Instigator” speelde in een akoestische show. Beide heren werden het snel eens en met Goddaer als producer kwam de inspiratie wel. En beide heren stuwden elkaar naar grote hoogten, zoals op de single “Never Back Down”. Zweegers noemt zelf Lennon, Waterboys en Roxy Music als muzikale inspiratiebronnen, maar persoonlijk moet ik regelmatig denken aan The Police/Sting (in de Synchronicity/Blue Turtle periode). Vooral het uitmuntende “Ask for the moon” is een voorbeeld van hoe je je voorbeelden naar de kroon kunt steken. Bijna drie kwartier (ideale lengte!) pure pop die het wachten meer dan waard was.


mij=Warner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top