Mennen – Freakazoid

Is hardrock weer springlevend met The Darkness in de hitparades? Of is het eigenlijk nooit dood geweest, maar sprong het alleen wat minder hoog de laatste jaren? Ik heb het dan over echte hardrock he en niet over een band als Metallica. Metallica, dat is geen hardrock. Dat was ook ooit (speed-)metal, maar nu popmuziek voor boeren en alcoholisten. The Darkness zorgde er vorig jaar wel voor dat hardrock weer doorbrak bij het grote publiek, al gaat het hier eigenlijk maar om één band die doorbreekt met een gimmick. Wat ik me afvraag is of het kleine publiek dat altijd van hardrock is blijven houden hier nou zo blij mee is? Ik vrees van niet eigenlijk. Die horen denk ik liever het vijfde studio-album van Mennen, Freakazoid. Echte degelijke, bijna ouderwetse, hardrock. Dat is ook niet zo raar met aan het roer en achter de microfoon Joss Mennen die zijn sporen heeft nagelaten overal ter wereld met Zinatra en achter de knoppen Erwin Musper die dat ook deed bij bandjes als van Halen, Scorpions en Def Leppard. Dat degelijk en ouderwets is overigens in het geheel niet negatief bedoeld. Hoe hip (alhoewel the Darkness daar vast anders over denkt) de heren van Mennen er op dit moment ook uit zien, het blijft frisse op een klassieke leest geschoolde hardrock met slechts hier en daar wat modernere invloeden. En dat is maar goed ook. Schoenmaker blijf bij je leest ende zo! De songs zijn stuk voor stuk vakkundig gebikt uit de Limburgse mergelgroeves, plenty catchy koortjes en krachtige ballads voor de echte hardrockliefhebber.

File: Mennen – Freakazoid
File Under: Hardrock
File Audio: [ Freakazoid Player ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven