George Michael – Patience

Je kunt zeggen over Georgios Kyriacos Panayiotou wat je wilt, gehaaid is George Michael wel. Vlak voor het uitkomen van je nieuwe Cd (Patience) doodleuk aankondigen dat dit je laatste reguliere Cd is en dat in het vervolg je muziek alleen via internet te verkrijgen is, zorgt geheid voor aandacht in de media. Tja, als het na Patience weer 8(!) jaar gaat duren voordat er een album van je verschijnt, Older verscheen in 1996 en Songs from the Last Century uit 1999 bevatte alleen maar covers, dan zit het er dik in dat het dan allemaal anders gaat. Zeker gezien de manier waarop de Cd-verkoop steeds maar verder lijkt in te storten. Dankzij de downloaders en branders natuurlijk. Bovendien is het wel zo gehaaid van George om niet zo vaak een album uit te brengen. Kwam er om het jaar een nieuwe George Michael Cd uit dan had Patience me vast en zeker nu al de strot uit gehangen. Dat gebeurt nu niet. George Michael maakt natuurlijk gewoon hyper-commerciele pop, maar juist doordat je niet met Michael overspoeld wordt irriteert Patience niet. Bovendien kiest hij voor een zorgvuldige balans tussen beladen ballades en gemakkelijk in het gehoor liggende up-tempo tracks. Daarbij gaat hij geen ‘moeilijke’ onderwerpen uit de weg. Net zo gemakkelijk zingt hij over een aan AIDS gestorven vriend (“Please Send Me Someone (Anselmo’s Song)”) als de zelfmoord van een familielid (“My Mother Had A Brother”) en mijmert hij over zijn Wham!-tijd in “Round Here”. Al die wannabe-popsterren waar we wel mee overspoeld worden hebben weer een dik uur lang studiemateriaal voorhanden over hoe het wel moet.

File: George Michael – Patience
File Under: Niet met vreemde mannen meegaan, dit is beter
File Video: [ Amazing ]

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top