Ricky Koole – Who's Suzy?

Ik ben niet echt een man van vooroordelen als het gaat om muziek, men verwijt mij zelfs wel eens dat ik te genuanceerd ben. Maar als een actrice/presentatrice een Cd op gaat nemen en iemand het waagt om die Cd op te zetten in mijn bijzijn vlucht ik meestal de kamer uit. Ik noem een Linda, Roos & Jessica en een Manuela Kemp. De plaat van die laatste heet niet voor niets Slapeloze nachten. Daar verandert een heel bataljon gastmuzikanten en schrijvers helemaal niets aan. Bij Ricky Koole is het CV-deel over muziek ook akelig leeg. Haar sporen in de theater- en filmwereld en op TV heeft ze wel verdiend. Je begrijpt het al, ik ben huiverig en angstig. Maar de keuze van de nummers die ze doet op Who’s Suzy? maken toch nieuwsgierig. Want Koole waagt zich namelijk aan nummers van Joni Mitchell, James Taylor, Bob Dylan en Wouter Planteijdt. Planteijdt’s nummer “Really Everything” (Sjako!) valt totaal niet uit de toon tussen al deze grote namen en bovendien heeft hij gezorgd voor kraakheldere productie. Bijna te kraakhelder. In dat alles is Koole het stralende middelpunt. Vooral in de meer singer/songwriter georiënteerde nummers ligt haar stem meer dan aangenaam in het oor. Ik zou mijn vooroordelen bijna overboord gooien. Of ben ik nu weer te genuanceerd?

File: Ricky Koole – Who’s Suzy?
File Under: He! Een zingende actrice/presentatrice die het wel kan
File Audio: [ So Far Away ] [ Oh Atlanta ] [ She Must Be Beautiful ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top