Luka Bloom – Before Sleep Comes

Toeval bestaat niet. Soms komen gebeurtenissen samen. Ik had al een bosje bloemen gekocht voor mijn date, toen er een envelop met Before sleep comes van de Ierse singer-songwriter Luka Bloom op de deurmat viel. Even later belde mijn date dat er buiten haar schuld iets tussen was gekomen. De date ging niet door. Daar zat ik dus met het bosje bloemen en bovendien nu ook met een zeer slecht humeur. Van de cd van Luka werd ik ook al niet vrolijker. Zo ingetogen klonk hij nog nooit. Uit het verhaal bij het album begreep ik dat het ingetogen karakter het resultaat was van de ziekte Tendonitis. Door deze ziekte kon hij een tijdje geen gitaar spelen. Tijdens de revalidatie probeerde hij voorzichtig weer wat op zijn Spaanse gitaar te spelen. Hierdoor ontwikkelde hij noodgedwongen een nieuwe stijl. Het resultaat werd vastgelegd op deze cd met eigen werk, maar ook met bewerkingen van een aantal traditionele songs. Luka Bloom, zijn eigenlijke naam is Barry Moore, kwam nog nooit met enig ander werk zo dichtbij de muziek van zijn broer Christie. De songs zijn bedoeld om tot je te nemen voor het slapen gaan. Met tranen in mijn ogen zit ik te luisteren naar de prachtige songs waarbij ik naar het bosje bloemen staar. Op de hoes staan madeliefjes. Dit kan geen toeval zijn. De liefde komt vast nog wel tot bloei.

File: Luka Bloom – Before Sleep Comes
File Under: Na regen komt zonneschijn
File Audio: [ Before Sleep Comes ] [ Nora ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven