Error – Error (EP)

“Is dit van de nieuwe Cd van the Prodigy waar ik al zo tering lang op zit te wachten?”, vraagt een collega aan me terwijl ik Error‘s titelloze debuut-EP zit te draaien. Nou the Prodigy mocht willen dat ze zo furieus, maniakaal en nihilistisch uit de hoek komen. Bij Error vergeleken zijn het bijna lieve jongetjes. Error gaat een stuk verder en is meer de door Error zelf vakkundig opgeblazen brug Nine Inch Nails, the Prodigy en Atari Teenage Riot. Niet zo raar ook als je weet wie er achter de naam Error schuilgaan. Atticus Ross werkt mee aan het volgende Nine Inch Nails album. Voeg daarbij Brett Gurewitz, die zich helemaal kon laten gaan in de teksten zonder te bedenken of het nu wel past in het maatschappelijk verantwoordelijke kader van Bad Religion. En dat hem dat aardig gelukt is valt alleen al aan de songtitels (Nothing’s Working, Homicide, Burn In Hell, Jack The Ripper, Brain’s Out) af te lezen. Daarboven op komt ook nog eens de maniakale zang van Greg Puciato (Dillinger Escape Plan). Je hebt vast wel een idee van wat je te wachten staat: een ongekende chaos veroorzaakt door een alles verwoestende tornado van electropunk waarbij Picato jou al af en toe de stuipen op het lijf jaagt. Wat zal er wel niet gebeuren als je ouders dit horen?

File: Error – Error (EP)
File Under: Industrial electro punk
File Audio: [ Nothing’s Working ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top