Magnus – The Body Gave You Everything

Nu nog een boek schrijven en een expositie van schilderijen en/of tekeningen krijgen, en Tom Barman gaat een waarachtig ‘uomo universalis’ heten. Even tellen: zanger/gitarist/songschrijver voor dEUS (1), DJ (2), singer/songwriter-optredens (3), regisseur van clips (4a) en een speelfilm (4b) en nu als maker van makkelijk wegluisterende dance (5). Bijna typte ik wegwerp dance, maar daarvoor zitten de liedjes te getruukt in elkaar en zaten mijn vooroordelen omtrent dit soort dance-met-catchy-zanglijntjes me iets teveel in de weg. Fijne wegluistermuziek en dat vooral in de auto, dat is misschien wel een goeie karakterisering. Met zijn bijdragen aan Exit All Areas, de eerste CD van Cinérex had Tom Barman al bewezen dat hij een mooie stem heeft voor dit muziek. (While we’re at it: ook in het Nederlands kan hij het aardig, herinner ik me van een song op Gorki‘s Ik Ben Aanwezig). The Body Gave You Everything maakte hij onder de nom de plume Magnus samen met CJ Bolland en zijn semi-akoustische shows deed hij met Guy Van Nueten. Het wachten is blijkbaar nog slechts op een echte soloplaat en zijn oeuvre is breder dan dat van welke hedendaagse muzikant ook. Om ons te herinneren aan zijn bezigheden als regisseur is er een DVD met vier clips bijgevoegd. Vooral kijken, al was het maar voor de prachtrol die Mauro Pawlowski (in jarretels!) vertolkt in een van de vier.

File: Magnus – The Body Gave You Everything
File Under: Fijne wegluisterdance

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven