Walker Diver – White Knuckle Ride

Utrecht ontwikkelt zich, sinds ik uit die contreien vertrokken ben, steeds meer en meer tot het alt.country-middelpunt van Nederland. Alhoewel ik niet hard kan maken dat ik de oorzaak ben van dit al is deze ontwikkeling op zijn minst opmerkelijk. Dit jaar kwam Sandusky al met een meer dan aardig debuut, in mei volgen de Yearlings met hun tweede plaat en nu is er Walker Diver dat nu eindelijk debuteert met White Knuckle Ride. Eindelijk, want als ik het goed begrijp waren de opnames al in ergens begin 2003 afgerond. Ik was al lang vertrokken uit Utrecht, dat kan dus niet de reden zijn geweest dat we zo lang moesten wachten op deze Cd. Maar goed, het was het wachten wel waard. Wat ooit begonnen is als singer-songwriter project nadat Stefan ‘t Hooft vertrok uit het Brabantse Mitch is uitgegroeid tot een degelijke Uteregse alt.country-band. White Knuckle Ride telt twaalf aangename, maar af en toe wel treurige, Americana-liedjes. Spil Stefan ‘t Hooft is misschien niet werelds beste zanger, maar hij weet wel hoe hij een verhaal moet brengen in een liedje. Zijn liedjes vol klein liefdesleed lezen als een boek met hun aaneenschakeling van uitgekiende teksten. Het irritante, of eigenlijk juist het goede aan Walker Diver, is dat ik bij meerdere liedjes het idee heb: “Dit ken ik!”, maar ik er niet in slaag mijn vinger er op te leggen waarvan ik ze ken. In dit herkenbare schuilt de kracht van Walker Diver.

File: Walker Diver – White Knuckle Ride
File Under: alt.utereg.country
File Audio: [ Down the River ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven