The Washdown – Yes to Everything

Na jarenlang tot de underground te zijn veroordeeld is de rock n’ roll weer helemaal terug. Althans, waar hippe bands als The Strokes en The White Stripes er met het grote geld vandoor gaan blijft het voor anderen ploeteren in de marge. Gelukkig steekt er zo af en toe een band zijn kop boven het maaiveld die de potentie heeft om verder door te stoten. The Wasdown brengt zijn eerste volledige plaat uit op het legendarische Look-out label. 11 nummers lang razen langs je heen, je daarna verbouwereerd achter latend. Even rustig hoor, wat gebeurde er net nu precies? De combinatie van punkrock met rauwe rock n’ roll is geen nieuwe, maar de enthousiaste en aanstekelijke uitvoering mag zeker uniek genoemd worden. Sommige nummers (openingtrack “Kansas City”) doen meteen aan the Jon Spencer Blues Explosion denken terwijl anderen zelfs neigen naar het onvolprezen Rocket from the Crypt. Toegegeven, de eerste luisterbeurt lijken de nummers nogal op elkaar, maar naarmate je de plaat vaker hoort ontdek je de subtiele variatie. Het meest opvallend zijn toch de dansbare ritmes. Niet alleen keihard stampen maar daarnaast zeker gericht op de dansvloer. Producer Alex Newport (At the Drive-In en The Mars Volta) laat duidelijk merken dat hij ook een groot aandeel had in het werk want de neurotische tintjes en freaky geluidjes zijn ook op deze schijf goed vertegenwoordigd. Met als hoogtepunt “Say When”, een fabuleuze track die je bij de strot grijpt en drie minuten later pas weer loslaat. Schuif maar een stukje op jongens want The Washdown is hier om te blijven!

File: The Washdown – Yes to Everything File Under: Neurotische trip op de dansvloer File Audio: [ Kansas City ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven