Adem – Homesongs

De vogel op de hoes houdt een paraplu boven zijn hoofd. Die vogel kon wel eens symbool staan voor de man achter dit album: Adem Ilhan. Adem maakt normaliter deel uit van het elektronische gezelschap Fridge. Hiervan gaat ieder op dit moment even zijn eigen weg. Kieran Hebden heeft zijn eigen band Four Tet, Sam Jeffers is druk met zijn studie. Tijd dus voor Adem om ons in zijn eigen huis uit te nodigen om met hem muzikaal te gaan dineren. Als zoon van een Turkse klassieke concertpianist weet hij wat stijl is. Het is inmiddels donker geworden buiten, de gordijnen gaan dicht. De muzikale tafel is gedekt met een porseleinen servies en zilver bestek. Op het sobere, maar prachtig tafelkleed (akoestische gitaar) staat een bosje bloemen (harp, harmonium, blokfluit, klokkenspel en ander moois) te schitteren in een vaas. Als diner worden er tien heerlijke en gevarieerde gerechten geserveerd. Het is een intiem etentje voor twee. Op de achtergrond hoor je de regen vallen, maar dit versterkt het gevoel van intimiteit alleen maar. Je bent tenslotte samen. Op de achtergrond draait muziek van een onversterkte Coldplay, Bonnie “Prince” Billy en Damien Rice. Adem praat niet hard, maar emoties zijn hem niet vreemd. Hij lijkt van het moment te genieten, maar is erg kwetsbaar. Je vergeet gewoon dat er achtergrond muziek opstaat. Het is zo’n avond waar je de tijd stil wilt laten staan. Helaas duurt dit etentje nog geen 45 minuten en is het de vraag of er meer zullen volgen. Ik hoop het, maar deze zal ik zeker koesteren.

File: Adem – Homesongs
File Under: Een avond om nooit te vergeten
File Audio: [ Statued ] [ Everything you need ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven