Borehole – Dusty Minded

Hoe tuinier jij? Ben je zo iemand die netjes handschoenen aantrekt op de eerste mooie dagen van het jaar om vervolgens op je knieën op een tuinmatje neer te vlijen en vervolgens braaf zijn tuin op orde brengt? Dan heb je geen idee hoe Borehole voelt. Tuinier je het liefst met blote handen en met je kop tussen de planten en zand overal, twee weken lang? Dat je je niet druk maakt om de rauwe rouwranden die ontstaan langs je nagels en echt niet weggaan met veel boenen met een nagelborsteltje? En dat je het broeien van je handen de volgende dag eigenlijk niet eens onaangenaam vindt. Kijk, dan heb je een idee hoe Borehole klinkt. En daar moet je van houden natuurlijk. Een groezelige brij aan stonerrock dreint je speakers uit op Dusty Minded. Het heeft even geduurd voordat dit tweede album er lag – debuut 21mm dateert uit 1999 – maar het was het wachten wel waard. Acht smoezelige tracks vol zompige riffs, doffe drums en de strot van Sandy Whorehole die klinkt als Tool’s Maynard Keenan die een paar dagen zonder water heeft doorgebracht in de buurt van Sky Valley met alleen de platen van hemzelf en Kyuss om op te overleven. Aangenaam gemeen dus. Wilt u weten hoe dat is? Graaf in het vervolg zonder handschoenen de tuin in. En ervaar Borehole.

File: Borehole – Dusty Minded
File Under: Tuinieren met blote handen
File Audio: [ signs ] [ thousand angers ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top