Hothouse Flowers – Into your heart

Ik zal het maar eerlijk zeggen. Ik heb een zwak voor Ierland. Inmiddels ben ik er drie keer geweest, en in mijn platenkast is het nodige van Ierse artiesten te vinden. Eén van de acts die er om deze reden in staan zijn Hothouse Flowers. De cd van deze band haalde ik om deze reden voor een schijntje uit de opruimingsbakken. Ze wijken muzikaal echter sterk af van wat normaliter uit dit land komt. De afgelopen vijf jaar was het stil rond deze op straat begonnen muzikanten. Nu is er dan eindelijk weer een nieuwe album. Het album heeft de rake titel meegekregen: Into your heart. Het is een soulvol album met de nodige tranentrekkers geworden waarbij mijn gedachten gaan naar werk van artiesten als Prince, Curtis Mayfield, Counting Crows en Doobie Brothers. Als producer werd dan ook de uit Los Angeles afkomstige Dave Pearlman, bekend van Michelle Shocked en Dan Fogelberg, aangetrokken. Hij maakt er een echt studio -album van, waarbij echter gelukkig wel plaats is voor details in de vorm van o.a. trompet, hammond orgel en de cello. Het album lijkt voorbestemd voor de Amerikaanse markt. Tegen het eind van de cd blijkt er nog ruimte voor de thuismarkt te zijn met het Van Morrison -achtige “Magic Bracelets” en als afsluiter een bewerking van een Iers traditional “Si do mhamó Í” in een live uitvoering met een hoofdrol voor de tin whistle. Ze waren immers ooit begonnen als Ierse straatmuzikanten.

File: Hothouse Flowers – Into your heart
File Under: Ierse soul
File Video: [ Your love goes on ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top