Icewater Scandal – No Handle

Grappig is dat. Dat als je dingen bedenkt tijdens een eerste luisterbeurt van een plaatje, je vervolgens dichter bij de waarheid kunt zitten dan je zelf denkt. No Handle van Icewater Scandal lonkt aan alle kanten naar het labeltje Sonic Youth bedacht ik me. Eigengereid. Arty. Vrouwelijke zang – en vermoedelijk ook vrouw op bas. Experimenteel. Maar wel lekkel. En dan blijkt vervolgens bij bestudering van het boekje – dat ik altijd verfoei omdat ik het er nooit weer in krijg – dat de opnames gedaan zijn in Echo Canyon NYC en dat een zekere Lee Ranaldo achter de knoppen zat. Gewoon opgenomen in het hol van de leeuw dus. Wel de grote vriendelijke leeuw in dit geval dus. Want samen met Ranaldo heeft Icewater Scandal een heerlijk eigenwijs plaatje afgeleverd. Alsof je met nat haar bent gaan slapen na een late avond douche en waar normaal je haar de volgende dag normaal gesproken alle kanten opspringt, zit het nu dus wonderbaarlijk genoeg toch fatsoenlijk, maar wel eigenwijs anders. En vervolgens complimenteert een ieder je ook nog met je kapsel. Jaren 60 experiment a la Dream Syndicate vermengt met 80s indie uit de Sonic Youth koker en in de keuken van deze laatste genoemde bereidt. Voor u kant en klaar aan huis geserveerd in zes gangen. Eet smakelijk.

File: Icewater Scandal – No Handle
File Under: Sonic Babys
File Audio: [ Oh Shoot (demo versie) ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top