Onelinedrawing – The Volunteers

Het kleine mannetje zit aan de tafel en is bezig met zijn op één na favoriete bezigheid. Het liefst is hij lekker buiten. Aan het spelen in de zandbak of halsbrekende touren van de glijbaan. Of eendjes voeren, eekhoorntjes zoeken of paardjes aaien. Maar nu dus niet, want het regent buiten. Papa leest of rommelt wat en Ben tekent. Zoals kleintjes van tweeëneenhalf dat doen. Tong uit de mond, het puntje net tussen de lippen. Met alles wat voorhanden is – wasco, viltstiften in alle diktes en kleurpotloden – krassen op kleurplaten van Bert en Ernie of graaf Tell of gewoon op maagdelijk wit of gekleurd papier. De meeste tekeningen zijn onelinedrawings en ze verschillen nogal onderling van kwaliteit. De één wordt groezelig rauw en scherp anderen wazig, rustig en eigenlijk mislukt, voorzover je daar van kunt spreken bij zo’n klein mannetje. Maar sommigen zijn gewoon echt heel erg mooi en blinken uit in al hun simpelheid en die hangen we dan aan de muur. “Ben gemaakt voor oma, Ben mooi tekenen!”, watervalt hij je dan toe wijzend naar de tekeningen. Soms moet ik ook wel eens optreden als onvrijwillige vrijwilliger en helpen met kleuren. Vol bewondering kijkt hij dan hoe ik probeer wat moois ervan te maken. Maar ik kan helemaal niet tekenen. Alleen redelijke inkleuren. Ik vraag’ em wel eens wat hij later wil worden, maar daar geeft hij geen antwoord op. Hij wil alles nog verkennen ontdekken en lospeuteren. Dat idee komt nog wel. “Some kids wanna be rockstar, and some kids wanna be firemen.” Het maakt me niet uit als hij het maar naar zijn zin heeft. En zolang hij het leuk vindt om met mij samen plaatjes te luisteren van The Fire Theft, Brendan Benson en Fireside vind ik het allemaal best.

File: Onelinedrawing – The Volunteers
File Under: Emo van zacht tot hard
File Audio: [ We Had A Deal ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven