Pulley – Matters

Een van de eerste punkbandjes die ik als puber live ging bekijken was het (toen nog) vrij obscure Ten Foot Pole. Na uitvoerig de plaat uit mijn hoofd geleerd te hebben was de verwachting hooggespannen. Uiteindelijk bleek dit zeker niet onterecht. De super catchy liedjes werden zeer straks gespeeld en het werd een memorabele avond. Het bleek het laatste optreden te zijn met zanger Scott Radinsky. De beste man moest verder met zijn trainingen als pitcher van de Chicago White Sox. Nu was duidelijk wat er precies zo goed aan de band was geweest want zonder hun oorspronkelijke zanger zakte de boel als een pudding in elkaar. Groot was dan ook de vreugde toen bleek dat Scott een doorstart maakte met de ‘allstar-band’ Pulley, een samenraapsel van (oud)bandleden van Strung Out, Face to Face en dus Ten Foot Pole. Werden de eerste twee platen nog onafhankelijk van elkaar opgenomen – iedereen speelde in zijn eigen stad zijn spoortje vol en dit werd achteraf tot een geheel gemixt – later groeide het groepje zowaar uit tot een heuse band. Er werd getourd en het nieuwe materiaal klonk niet meer als een samenraapsel maar als een echt collectief. Groot nadeel bleef echter wel dat de platen stuk voor stuk te kampen hadden met een hoge mate van wisselvalligheid. Het leek niet mogelijk om meer dan 60% te vullen met goed materiaal. Maar, u raadt het al, met het meest recente werkje lijkt dit dan alsnog gelukt te zijn. Een volwaardig album met 12 tracks die allen zeer goed klinken. De resten van TFP kunnen definitief bij het oud vuil want Pulley heeft de juiste richting eindelijk gevonden. Met knallers als “Blindfold” en “A Bad Reputation”, ziet het er naar uit dat punkrock meer dan klaar is voor zijn zoveelste revival!

File: Pulley – Matters
File Under: Punkrock door echte mannen
File Audio: [ A Bad Reputation ] [ Insects Destroy ]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven