Face Tomorrow – The Closer You Get

Wat voor een geweldige plaat moet The Closer You Get dan wel niet worden? Dat dacht ik bij mezelf, nadat ik tegen de labelbaas van Face Tomorrow zei dat ik de single “Sign Up” zo geweldig vond. En hij me vervolgens met een vette grijns op zijn gezicht antwoordde: “Wacht maar tot je de hele plaat hoort!” En verdomd hij had – natuurlijk – nog gelijk ook. “Sign Up” is inderdaad wel dé single-track bij uitstek van The Closer You Get, maar mozeskriebel wat is dat album grandioos goed geworden. De honderden optredens die Face Tomorrow de afgelopen jaren gedaan heeft, hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen en The Closer You Get is de rijpe sappige meloen die dat opleverde in de studio. Waar Tool af en toe verzandt in te minutieus technisch schaken op de vierkante millimeter en vele indiecore bands verzuipen in hun screams en emo-zijn, weet Face Tomorrow met kinderlijke eenvoud evenwicht te vinden tussen beide. Complex, maar toch melodieus en vooral ook luid rockend. Gelijk in openingstrack “Back to the starting line” valt het allemaal al op zijn plek en blijft rustig een uur lang liggen terwijl de Face Tomorrow-trein in volle vaart doordendert om je bijna verbouwereerd achter te laten. Des te dichter je bij het einde van de plaat komt des te meer bezweert Face Tomorrow je. En dat is misschien best wel een beetje eng, maar vooral weergaloos goed. Wooooooooot!

File: Face Tomorrow – The Closer You Get
File Under: Kom gerust dichterbij
File Audio: [ Sign Up ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top