Mermaid – Red led or death

Ik vrees dat de schoonheid van deze zeemeermin, die ons vanaf de hoes toelacht, geheel langs iedereen heengegaan is. Nu is dat op zich weer niet zo vreemd, want wie kan er nou één echte rockband uit Spanje noemen? Ik in ieder geval niet tot deze cd van Mermaid. Ze brengt ze weinig muzikale vernieuwing met haar: Red led or death. Niet dit nou zoveel uitmaakt, want de drie Spanjaarden maken muziek die gebaseerd is op de jaren ’70. Denk hierbij aan een legendarische formatie als Black Sabbath, maar dan met iets meer stoner invloeden á la Kyuss. Doe hier dan nog een scheutje psychedelica bij, en daar hebben we het Mermaid – spacerock geluid te pakken. Tekstueel gaat het vooral, of eigenlijk uitsluitend over vrouwen. De soms wat pikante tekeningen in het boekje geven het al aan, de frustratie is hoog. Op de binnenkant van het hoesje staat de band afgebeeld rond een stapel lp -hoezen waaronder eentje van Guns ‘n’ Roses. Een band die met een suffe verzamelaar tegenwoordig nog een miljoenenverkoop haalt. Mermaid zal het helaas met veel minder moeten doen, maar is in mijn ogen wel 10 keer zo puur. Oh ja, als ik er zelf niet over was begonnen had je waarschijnlijk niet geweten dat dit album uit 2003 komt. Het zal ze zelf waarschijnlijk weinig uitmaken. Ze hebben zelf (schijnbaar) lak aan modern gedoe, zoals o.a. blijkt uit het ontbreken van een eigen website. Daar gaat het ook niet om. Er is maar één slogan die telt: sex, drugs and rock ‘n’roll. En je weet het, nu ook in Spanje.

File: Mermaid – Red led or death
File Under: Spaanse spacerock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven