Gone Bald – Soul Vacation In Rehab Clinic

Ik zal jullie een geheim verklappen. Ik zat zo’n 20 jaar geleden op dansles, en dat heeft veel leed veroorzaakt. Ik heb nu nog een hekel aan het stijldansen. Ik zou uit de maat gedanst hebben bij de tango, en kreeg een zeven min. Dit hele trauma kwam weer boven toen ik het hoesje van Soul vacation in rehab clinic van de melodieuze noise band Gone Bald bekeek: “Dedicated to the ones who learned to tango, the hard way!” Jawel, het is gericht aan mij! “It takes guts to tango,” dat bedoel ik maar. Ze bestaan dit jaar alweer 10 jaar en laten de wereld horen hoe de vlag erbij hangt. Het gaat kennelijk slecht in de liefde, maar het levert wel zeven geweldige songs op. De oorspronkelijk in Kroatië opgerichte band, maar nu vanuit Amsterdam opererende drietal weet een brok spanning op te bouwen waar je u tegen zegt. Soms klinkt het heel intiem, andere momenten gaan intens hard. Henry Rollins, Shellac en Sonic Youth, deze oude helden komen zo in mij op. Het gaat in ieder geval door merg en been. Het gaat zo diep dat ik vergeet dat het best lange nummers zijn, en dat er toch bijna een uur muziek op de cd staat. Ja, wat komt die bas hard aan en wat kruipt die zang in mijn ziel. Zo gaat dat dus in de liefde. Zucht. Het is aannemelijk dat dit album voor Gone Bald als een goede therapie heeft gewerkt. Ik ben nu mijn verhaal over dansles kwijt, maar moet van dit album nog wel even bijkomen.

File: Gone Bald – Soul vacation in rehab clinic
File Under: Intense melodieuze noise
File Audio: [It takes guts to tango][Pinta Nina, Santa Maria]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven