Pedro The Lion – Achilles Heel

Ik had geen idee dat droefenis zo goed uit te baten viel. Will Oldham zal er ongetwijfeld een aardige boterham mee verdienen en ook Smog zal wel eens wat royalties vangen, maar dat zelfs iemand als Pedro the Lion aka David Bazan met zijn songs zo’n prachtige site kan (laten) onderhouden, dat wist ik niet. Een complete site gewijd aan een nieuwe CD, dat overkomt toch alleen de allergrootsten? Of zou platenlabel Jade Tree denken dat ze met Achilles Heel van Pedro the Lion een hitmachine in handen hebben? In de eerste song van zijn nieuwe album klinkt David Bazan zo nu en dan als Chris Martin van Coldplay, maar het gitaarwerk laat gelukkig niets van die vergelijking heel. De emoties van eerdergenoemde Engelse bedwetter zullen ongetwijfeld meer dan oprecht zijn, maar die van onze Christelijke Amerikaan (At The Close of Everyday heeft goed naar hem geluisterd, bedenk ik me nu) komen oprechter over. In elk geval op mij. Juist had ik dat bedacht of ik hoor hem zingen: “I don’t wanna believe that all of the above is true” in “Foregone Conclusions”. Daar gaat je beeld van hem aan diggelen. Nu ja, het beeld is wel mooi opgebouwd. Nu alweer uit drie pracht CD’s, waarvan eentje inclusief prachtige website.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top