The Hidden Cameras – Play the CBC Sessions (EP)

Als je vorig jaar het prachtige debuutalbum The smell of our own van het Canadese The Hidden Cameras hebt gemist, dan was 2003 toch minder mooi dan het geweest had kunnen zijn. Dit jaar komt er weer een kans, want volgende maand komt hun tweede er al aan. Door middel van een, alleen op vinyl verkrijgbaar, tussendoortje, van een selectie van 6 nummers uit de CBC Sessions, wordt er een waarschuwing afgegeven. De verrassende titel is dan ook: Play the CBC Sessions. Het bandgeluid wordt vaak omschreven als Gay-Folk-Church-muziek. Laat je hier echter niet door afleiden. Het geluid van The Hidden Cameras zweeft ergens tussen the Wall of Sound van Phil Spector, The Beach Boys en Belle and Sebastian in. Hun live reputatie is groot, en dat wordt hier onderstreept. Ik zal niet gaan schreeuwen dat je dit moet hebben, maar mocht je hun debuutalbum hebben, een platenspeler bezitten en niet kunnen wachten op het tweede album dan zou je de aanschaf in overweging kunnen nemen.

File: The Hidden Cameras – Play the CBC Sessions (EP)
File Under: Wall of sound folk op vinyl
File Video: [ In session ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top