Vehicle – The Fire Is Warmer On The Inside (EP)

Ik ben een verwend kind. Ik heb namelijk Explosions in the Sky gehoord. En als je hen dan ook nog live gezien hebt, ben je snel verveeld als je andere post-rock-bandjes hoort. EiTS maakt bij mij nogal wat los. Terwijl de tijd stil staat ben je gelukkig, weemoedig, razend, verdoofd en alles wat er tussenin zit. Dat lukt Vehicle toch ook bijna. Ik geef Muze Records dan ook groot gelijk dat ze deze Roermonders – hoe noem je inwoners van Roermond anders? – van het leed dat eigen beheer heet behoeden en zorgt dat The Fire Is Warmer On The Inside voor iedereen bij zijn platenboer te krijgen is. Want terwijl ik hun ep The Fire Is Warmer On The Inside zit te luisteren moet ik vaak aan EiTS denken en alleen deze gedachte al maakt wat bij me los. Vehicle durft het namelijk aan om met hun instrumentale post-rock de koningen – EiTS dus – naar de troon te steken en daar is best wat lef voor nodig. Maar wie dat durft heeft natuurlijk wel kans dat je op zijn bek gaat. Dat gebeurt Vehicle niet, maar ze struikelen wel een beetje over hun eigen goede bedoelingen. Iets meer variatie in de nummers en net wat scherpere contouren zou nog wal op zijn plaat zijn. Maar zoals reeds gezegd, ik ben een verwend kind. Ik heb namelijk Explosions in the Sky gehoord en jij hoogstwaarschijnlijk nog niet. En dan is het zeker lekker wegdrijven met Vehicle.

File: Vehicle – The Fire Is Warmer On The Inside (EP)
File Under: post-rock Kroonstekerij
File Audio: [ zut alors ][ gethsemane ] (samples)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven