Victor Malloy – Lions and Tigers and Bears

Leeuwen en tijgers en beren. Nou daar heb je een aardig zooitje gevaarlijke dieren bij elkaar. Kun je beter bij uit de buurt blijven. Zou ik bij de Lions and Tigers and Bears van Victor Malloy niet doen, want die zijn best mak en lief. D’r zit in de hele plaat namelijk maar zo’n 30 seconden aan roofdieren. Waar, dat verklap ik natuurlijk lekker niet, want dan schrik je je tenminste net zo de tering als ik elke keer weer doe, doordat ik wegdroom bij de muziek. Verder blinkt deze tweede plaat van de heren Jones en McCracken – inderdaad Victor Malloy als persoon bestaat helemaal niet – vooral uit door zijn lome, relaxte sound met mooie harmonieën. In het begin van het album klinken ze als waren ze een onderdeel van new acoustic movement en dan vooral als Kings of Convenience. Met af en toe naar Beach Boys neigende koortjes door de tweestemmigheid. Des te verder de plaat vordert des te meer sluipt er echter een wilde sample-tijger de nummers binnen en neemt in sommige nummers zelfs de overhand waardoor je eerder aan downbeatgrootheden Kruder & Dorfmeister denkt dan aan die akoestische koningen. Door de combinatie roept het ondertussen ook nog af en toe zelfs Pink Floyd en Air herinneringen op. Vele mooie soorten dieren dus, maar er is weinig wilds aan. Of zullen ze op pluchen varianten doelen?

File: Victor Malloy – Lions and Tigers and Bears
File Under: Lieve wilde dieren
File Audio: [ Love The Rain ][ Could’ve been Anything ]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top