Automato – Automato

Ik weet niet hoe het met jou is, maar ik word af en toe heel erg moe van al die hiphoppers. Het zal vast ook een vorm van desinteresse mijnerzijds – hé, ik blijf een gitarenkind – zijn, maar ik word gek van die drang naar credibility van het gros van die gozers. Er zal best wel wat orgineels tussen zitten, maar warm krijg ik het zelden. Bij Automato spitsten mijn oortjes zich echter. Wat is dat! Hier gebeurt sapperderflap heel wat anders. Het lijkt zowaar – vergeef me mijn vooroordelen – weer eens te draaien om de muzak en goede raps! Op de schouders van superproducers DFA steken deze heren een vet eind boven het maaiveld uit. Deels nog wel flinke beats, maar vooral ook veel echte instrumenten. Niet diep geworteld in soul en rock als N.E.R.D., maar van top tot teen gevuld met hiphop met opmerkelijke electronica en indietrekjes en hier en daar toefjes jazz en funk. Denk Beastie Boys van een poos terug, maar meer hiphop en niet geheel blank of The Roots van korter gelee, maar dan meer live. En door dit al vooral ook een lekker fris geluid. Dubbelfris! Laat je gaaaaaan!

File: Automato – Automato
File Under: Automatotische piloot
File Audio: [The Let Go, Alternate Version 3]

One comment

  1. Anonymous

    sorry dat ik het moet zeggen maar ik vind de vergelijking van automato met de beastie boys totaal ongepast. Ze zijn beiden blank en gebruiken grotendeels dezelfde instrumenten en daar houdt het mee op. De Beastie boys maken muziek terwijl je direct voelt dat automato leeft voor hun muziek en hun ervaringen in hun leven ook gebruiken op zo een simpele maar zo goede en gevoelige manier dat je niet anders kan dan geraakt worden door hun catchy teksten. De vergelijking met de roots kan ik dan toch wel meer apprecieren. Hoewel het moeilijk is te vergelijken omdat deze jongens echt wel hun eigen ding doen. Hierbij zou ik ook ten zeerste soundkail willen aanraden en dan in het bijzonder “fleur tropical” dat ik zeker op het zelfde niveau van automato plaats

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top