Graham Coxon – Happiness in Magazines

OK, ik moet toegeven dat ik altijd een zwak heb gehad voor de virtuose, nerdy, bijna altijd dronken voormalig gitarist van Blur Graham Coxon. Helaas vond ik zijn voorgaande solo-albums maar ondoorgrondbaar lo-fi geneuzel, niet om door te komen. Wat een verrassing is dan Happiness in Magazines! Dit album maakt me helemaal blij. Graham is zo te horen na zijn therapie-sessies en afkicken ook weer helemaal happy, want dit album klinkt lekker fris, fruitig en is heel toegankelijk. Gelukkig geen brei van noise meer. De teksten zijn nog nog wel doordrenkt met die lekkere Britse melancholiek, sarcasme en zelfspot. Gitaargenie Graham en zijn Fender Telecaster zetten op dit album stuk voor stuk sterke klassieke pop- en rockliedjes neer, met hier en daar een uitstapje naar de blues en ja zelfs naar Ennio Morricone. Ik moet zeggen dat het allemaal wel erg doet denken aan Blur, maar tja is dat erg? Dit komt met name naar voren in “Bittersweet Bundle of Misery”, dit nummer is gewoon “Coffee + TV” pt. 2…niet nieuw maar wel genieten. Uitschieters op deze nieuwe plaat zijn het bluesy “Hopeless Friend”, de punky openingstrack “Spectacular” en de catchy single “Freakin’Out” (met de fantastische tekst ‘nothing to do nothing to say; la la la la la la la lay’ , een hit als er gerechtigheid is in deze wereld!). Met Happiness in Magazines verdient Coxon kritisch en commercieel succes. Laten we hopen dat hij snel voor optredens deze kant op komt en ons in de toekomst blijft verblijden met dit soort fijne albums!

File: Graham Coxon – Happiness in Magazines
File Under: Therapie geslaagd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven