Floris – Drunk on Life

Ik vroeg er natuurlijk ook gewoon om. Gisteren een vriendje uitlachen terwijl ik lekker op de fiets van werk naar huis pedalleerde en vandaag gelijk een berg ellende op mijn dak door weigerende wissels. Daar sta je dan op station Bilthoven. Met in het vooruitzicht een trip naar Zwolle via Utrecht, Ede-Wageningen, Arnhem en Deventer. Geloof me, er zijn leukere dingen bij dertig graden celsius. Ik duik in mijn rugzak – verdorie er ook nog twee bij me – en mijn oog valt natuurlijk gelijk op Drunk on Life van Floris en ik denk: “Ha! Dit gaat mijn cooldown spul worden voor de lange reis!”. Viel dat even tegen. Floris is lang niet meer zo mellow als op zijn debuut uit 2002. Drunk on Life is niet slecht hoor, ben je der gek zeg! Het broeit wel veel meer dan op Floris. Ja, natuurlijk staat het vol loungy grooves, samples en vette beats, maar ook veel meer ‘echte’ instrumenten en is het geweldig, maar wat ik nodig had was nog meer verkoeling dan Floris me nu gaf. Ik kan je verklappen dat Drunk on Life het ‘s-avonds buiten bij een glas koele rosé een stuk beter viel. Het was verdorie zo warm, dat het vocht nog steeds door mijn bilnaad liep, hoe moet dat wel niet zijn geweest met die mensen die niet naar Floris zaten te luisteren in de trein? Ik wil het niet weten.

File: Floris – Drunk on Life
File Under: Waar zouden we zijn zonder Floris?
File Audio: [Drunk on Life aan de luisterpaal]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven